Бутирометр Жиромір для молока, вершків, пахти
Бутирометр грає 2 ролі. По-перше як ємність для зразка, всередині якої і відбуваються хімічні реакції. По-друге, виступає в якості мірного посуду.
- У колбу заливають H2SO4 у кількості 10 мл (якщо досліджується молоко).
- Після цього для точного дозування доливають за допомогою піпетки зразок молока обсягом 11 мл
- Доливають ізоаміловий спирт об'ємом 1 мл.
- Зверху закупорюють двоконусною гумовою пробкою. Це необхідно, щоб у процесі подальших маніпуляцій не було розбризкування. Також у процесі взаємодії кислоти, спирту та молока виділяється велика кількість тепла, скляний корпус приладу буде гарячим і утримувати його потрібно через рушник, щоб не отримати опік.
- Струшують, утримуючи пробку щільно притиснутою.
- Далі бутірометри (якщо одночасно проводиться кілька аналізів молока) поміщаються у водяну лазню, причому можна купити вже із вбудованим штативом на кілька позицій. Термостатування проводиться при 65-70 °С і триває 3-5 хвилин. Це необхідно для прискорення реакції.
- Після цього проводиться центрифугування, щоб відокремити за щільністю жировий залишок.
- Після перевороту пробкою вниз, дивляться розмір шару жиру за мірною шкалою.
Принцип дії бутирометра заснований на розкладанні білкових речовин кислотами та ізоаміловим спиртом з подальшим поділом речовин шляхом центрифугування. Бутирометри використовуються в організаціях, на підприємствах тваринництва, виробництва
Характеристики бутирометра для молока
Діапазон показань … від 0 до 6
Ціна поділу шкали, % … 0,1
Номінальна місткість градуйованої частини, мл … 0,750
Номінальна місткість робочої частини, мл … 21,5
Довжина шкали, мм … 65 Тип шкали … плоска
Габаритні , мм … 25х195
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
- Ціна: від 360 ₴