Продавець ЛАБОРАТОРНЕ ОБЛАДНАННЯ ТА ВАГИ - ЛАБЗОНА розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
77 відгуків
Новинка сезону!Тут

Безкоштовна консультація фахівця за телефоном +380505956447 ☎️ Дякуємо за підтримку малого бізнесу! Слава Україні!

Лабораторні прилади та обладнання. Харків-Львів
+380 (99) 347-66-39
+380 (50) 595-64-47
+380 (50) 347-66-39

PH-метри. Для чого?

PH-метри. Для чого?

PH-метри вимірюють рівень pH розчину, що характеризує його кислотність або лужність. Рівень pH - один з найбільш частих параметрів, вимірюваний як в хімічній лабораторії, так і на виробництві.

Переважна більшість хімічних і біологічних процесів протікають при певному діапазоні pH (наприклад, ферментативний синтез лікарських засобів, коагуляція домішок при очищенні води, екстракційні процеси, виробництво кисломолочних продуктів, дозрівання м'яса і т.д.), і для достовірного визначення рівня pH потрібен надійний і точний прилад.

Сучасні pH метри дозволяють проводити вимірювання рівня pH в самих різних середовищах: в питній та стічній воді, при виробництві соків, мінеральної води, пива та інших напоїв, молочних продуктів, водорозчинних фарб, в електролізних розчинах, біологічних зразках.

Принцип дії pH метрів заснований на зміні електрорушійної сили ланцюга, системи електродів, занурених у досліджуваний розчин, що складається з електрода порівняння і вимірювального електрода.

У більшості випадків електрод порівняння і вимірювальний електрод об'єднують для зручності використання в один комбінований електрод. Електрод порівняння і вимірювальний електрод в цьому випадку з'єднується сольовим містком. Для захисту електрода порівняння від забруднення містяться в вимірюваному розчині іонами застосовують подвійний сольовий місток.

Ключовим елементом електрода є скляна мембрана, чутлива до іонів водню. Для її виготовлення використовують спеціальні сорти скла, проникні для іонів водню і внаслідок цього мають здатність проводити електричний струм. Значення струму в мВ, що протікає через мембрану перетворюється в значення pH відповідно до рівняння Нернста. Конструкція електрода залежить від сфери його застосування (фізичні та хімічні властивості вимірюваного середовища, необхідні діапазони вимірювання, необхідна точність і т.д.)

Існують спеціальні електроди для харчової промисловості, електроди, спеціально призначені для вимірювання pH твердих і напівтвердих і в'язких зразків сирів, м'яса, фруктів, овочів, олії, джемів. Спеціальна конструкція електрода з діафрагмою вільне витікання дозволяє використовувати його навіть в наведених середовищах (нафтопродукти, органічні кислоти, рідкий аміак, спирти та ін.).

Наші фахівці мають величезний досвід підбору приладів для розв'язання будь-якої аналітичної задачі.

https://labzona.com.ua/ua/p1462635855-2020-metr-edge.html

https://labzona.com.ua/ua/p1741564528-83141-metr-phmvt.html

https://labzona.com.ua/ua/p856755577-hi98103-checker-metr.html

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner