Обладнання для зернової лабораторії. Допоможемо вибрати

Обладнання для зернової лабораторії. Без чого не обійтися?
Сучасна зернова лабораторія - це приміщення, оснащене всією необхідною сукупністю контрольно-вимірювальних пристроїв для визначення самих параметрів. Ваги-вологоміри, пристрої для аналізу клейковини, відмивання і віджимання, Диафаноскоп і Миллитесламетры, белизномер і млини, преси, роздільники, сушильні шафи та інші агрегати.
Щоб вам було легше зробити вибір, розглянемо популярне обладнання, яке застосовується в різних процесах визначення якості зерна.
Лабораторні млини. Пристрої, які використовуються для подрібнення зразків зерна з метою їх подальшого аналізу. В наші дні великою популярністю користуються моделі ЛМТ-2 і ЛЗМ-1. Перша виглядає як корпус, на якому встановлена плита з циклоном. До її переваг можна віднести:
- наявність регульованого автодозирования продукту, який подається;
- самоочищення дозувальної системи, камери розмелювання та продуктового каналу;
- армований ремінь, що складається з багатьох шарів, не витягується і не вимагає регулярної натяжки;
- відсутність заклинывания крильчатки при подрібненні великих зерен, завдяки спеціальній формі;
- ефективне очищення повітря за рахунок використання особливої тканини для фільтрації.
Друга модель млинки лабораторної - це електродвигун, вбудований в корпус. Вгорі прикріплюється стакан для розмелювання з пластмаси, армовані металом. Серед примітних особливостей: висока якість склянки, надійний і довговічний електричний двигун, сталевий ніж.
Прес ручний ПРОМ-1. Загалом, преси використовують для одержання проб шляхом віджиму. Ця модель відрізняється малими габаритами і вагою, зручною конструкцією, можливістю фіксації подачі постійного тиску, простотою і надійністю експлуатації і обслуговування, тривалим терміном роботи.
Сита лабораторні. Їх призначення - допомога в сортування на фракції, у відповідності з величиною зерен продукту. Результат залежить від розмірів вічок сита. Оптимальний варіант - модель діаметром 200 мм з повіркою. Можливі матеріал виготовлення: нержавіюча сталь і латунь.
Роздільник зерна УДО-1М. Універсальний прилад, призначений для перемішування і відділення наважок з проб, обсяг яких не перевищує 8 л. Працює за принципом багаторазового квартования зернового потоку на розташованих одна за одною секціях поділу і змішування. Пристрій не вимагає спец. підготовки персоналу, просто встановлюється у вертикальному положенні за допомогою гвинтів регулювання-опор. Навішування точної маси створюються оперативно. Дільник підходить для різних сипучих продуктів.
Аналізатори вологості Radwag МА-50С і Radwag МА-50Х. Сучасні електронні лабораторні пристрої, з допомогою яких визначають масу і відносну вологість. Розрахунок результатів і завершення процесу відбуваються автоматично. Час виконання вимірювань значно менша порівняно з традиційними методами визначення вмісту вологи. Контролювати процес можна через оглядове вікно в корпусі приладу. Простота застосування, виведення результатів на друк, многопрограммная пам'ять сушіння - це лише мала частина переваг цих моделей.
Аналізатори вологості АХІЅ ADGS-50 і АХІЅ ADGS-100. Популярні модифікації пристроїв, які вимірюють масу та вологість. Забезпечують точний і швидкий аналіз. Дають можливість вибирати формулу розрахунку, встановлювати температуру і програмувати завершення процесу.
Белизномер Блик-РЗ. Прилад, що дозволяє здійснювати експрес-оцінку сорту борошна згідно з білизною, а, отже, контролювати виробничий процес і якість борошна. Зупинити вибір на цій моделі вигідно з ряду причин:
- завдяки мікропроцесорної системі забезпечуються вимірювання, обробка результатів та контроль працездатності пристрою;
- результати виводяться на цифровий індикатор і на ПК, дозволяє формувати базу даних.
Вимірювач деформації клейковини. Неоходимы у процесі визначення якості клейковини зерна пшениці / пшеничного борошна. Для роботи добре підходять модифікації ВДК ЇМ і ВДК ЗМ. Перша - механічна, друга - електрична. Обидві прості і надійні, працюють навіть зі слабкою клейковиною, мають тривалий термін експлуатації.
Прилад для визначення пористості хліба УВП-01. До застосування цього пристрою вдаються, коли необхідно з хлібобулочного продукту виділити конкретного обсягу зразок. А на основі цього зразка вже і визначають пористість хліба. Пристрій складається з каліброваного циліндра, поршня, стакани і ножа. Головна його перевага - простота експлуатації.
Диафаноскоп ДСЗ-3. Коли потрібно досліджувати склоподібність і колір зерна, тоді вдаються до цього обладнання, це в його функціональних обов'язках. Аналіз виконується на основі оптичних властивостей, тобто принцип роботи полягає в різній здатності зерен пропускати світловий потік. Пристрій має невелику вагу і габарити, ефективно справляється зі своїм призначенням.
Інфрачервоний аналізатор ІК Інфраскан. Його використовують тоді, коли потрібно визначити вміст у зерні різних компонентів: жиру, клітковини, крохмалю, води і т. Може працювати автономно і спільно з ПК. Стрибків напруги в електромережі і збільшеною вібрації не боїться. Крім того, в приладі передбачено автоматизоване створення проб, плюс термоконтроль.
Газовий хроматограф " Кристал 5000 М. Цей тип пристроїв, в цілому, використовують як для якісного, так і кількісного аналізу. Модель Кристал 5000 М, зокрема, що поєднує в собі кращі аспекти попередніх виробів та інженерні новинки. Витрати і тиск газів регулюються електронним способом, а обсяги термостата дозволяють розміщувати будь-які колонки. Працювати з цим хроматографом, а також обслуговувати його легко і зручно.
Телефонуйте 0505956447
- Штангенциркуль лещадний: Надійний Вимірювальний Інструмент для Точних РобітШтангенциркуль лещадний: Надійний Вимірювальний Інструмент для Точних РобітПовна версія статті